Denne siden inneholder tidligere aktualiteter

Søndag 27. mars 2022 holdt vi konsert på Kurbadet sammen med Sandefjord Trekkspillorkester. Inntektene skulle gå til hjelp i Ukraina.

Etter konserten mottok vi denne tilbakemeldingen fra lederen i Trekkspillorkesteret:
"Det er den beste konserten vi har hatt. Helt full sal, mange gode tilbakemeldinger både fra publikum og fra mine medmusikanter. Dette var gøy."

Resultatet ble 17.000 kroner som ble sendt til Norges Røde Kors.

Kortur til WIEN fra 11. til 16. desember 2019: 
Sangforeningen sang for fullt hus i byens storslagne rådhus

Sandefjords Sangforening har vært på "mini tour" til Wien. Det ble 2 konserter pluss en "pop-up" konsert. Et av høydepunktene var konsert i festsalen på Wien Rådhus, hvor den årlige "Internationales Adventsingen" finner sted.Her sang sangerne 5 nummer hvorav Den Hellige Stad med solist Åge Kjær var en høydare som høstet stor applaus. Andre sanger var Sangerhilsen, Christmas lullaby, Jul Jul Strålende Jul, Naar Fjordene Blaaner, Stjernesangen, Cavatina.
Sammen med våre sangerbrødre i Koret Adsgersdorfer Mannergesangverein 1880 sang vi blandt annet You'll never walk alone.
Lørdag under en omvisning i klosteret Heiligenkreuz fikk koret anledning til å holde en liten improvisert konsert i klosterets kirke. Det var en uoppvarmet i kirken, og det er vel ikke før sunget «I østen stiger solen opp…» , med vanter på. Likevel ble dette en fantastisk opplevelse som kommer til å sitte lenge igjen hos korets sangere og ledsagere.
Lørdagen ble avsluttet med en planlagt konsert i kirken i bydelen Adsgerdorfer. Sandefjords. Sangforening var igjen i praktslag , og fikk stående applaus fra et entusiastisk publikum.
En takk til dirigent Harald Stickler og vår eminente pianist Jon Sverre Riis, som trakterte fremmede
tangentinstrumenter fra enkle el.pianoer til svulstige kloster og kirkeorgler.
Rekordforsøk på Operataket i 2018:
Verdens største sangkor?

Lørdag 14. april 2018 ble det gjort forsøk på å skape verdens største operakor på Operataket.
Sammen med Operaorkesteret, Operakoret, Barnekoret og tusenvis av sangere fra hele Norge ble
det sunget «Slavekoret» og «Hurra for deg som fyller dit år!».
For oss 12 sangere fra Sandefjord Sangforening ble dette en stor opplevelse. Med italiensk tekst og
dirigent og orkester på storskjerm ble det en flott konsert for tusenvis av mennesker som hadde
samlet seg foran det store koret, på den skrå kanten og på andre siden av kanalen ved Havnelageret
foran Operataket.
I et fantastisk vårvær, sangglade korister med flagg ble det et flott skue, og dette ble overført direkte
på NRK-TV minutt for minutt. Ennå er det mulig å gå inn, se på konserten og finne personer som var
med og sang.
Dette gjør vi gjerne igjen!

Bilde: Fra venstre: Erik Riis, Tor Unneberg, Ole Johnny Sukken, Svein Harald Sataslaatten, Kjell Arne Bøe, Svein Egil Olsen, Roy Klevstadlien, Ole Gillebo, Håvard Hynne,
Hans Kristian Barstad, Hans Edgar Klavenes, Svein Olav Løberg. Åge Kjær og Thor Gullik Kamfjord med kona Reidun var også med, men ikke på bildet.

9/2-2018: Ole M. Gillebo ny formann i Sangforeningen.

Sandefjords sangforening har hatt årsmøte og valgt nytt styre. Ny formann er Ole M. Gillebo og i styret har han Karl Findeis, Tore Samuelsen, Jon Kåsin og Øyvind Moen. Sangforeningen kan på ny se tilbake på et aktivt år med 8 opptredener og konserter samt deltagelser i andres arrangementer. I 2017 har koret hatt konserter både i Tjølling og Stokke.

Sangforeningen teller nå 59 aktive sangere og interessen er stigende. Koret presenterer både nye og gamle musikksjangere. I tillegg ivaretar det tradisjonell norsk mannssang.

I 2017 har koret bearbeidet og oversendt arkivmateriell til Vestfoldarkivene og sangutgivelser til nasjonalbiblioteket. Dette for å sikre historisk materiale for senere interesserte.

Musikalsk leder er Harald Stickler og repetitør Jon Sverre Riis

1/12-2017: Sandefjords Sangforening deltok i en storslått julekonsert med Hanne Krogh og hennes gjester.

Sangforeningen har gjennom høsten hatt et hektisk program. 
Det hele begynte med egen høstkonsert på Kurbadet tett fulgt av en gjesteopptreden i Torsketrutens 20-årsjubileum. Nylig hadde vi en julekonsert i Stokke kirke i samarbeid med koret Ancora.
Det hele kuliminerte med deltagelse i Hanne Kroghs tradisjonelle julekonsert i Sandefjord kirke. Andre gjester som deltok var Tata Vera, et fyrverkeri av en amerikansk sangerinne som har samarbeidet med flere verdensstjerner som Whitney Houston, Stewe Wonder og Elton John.
Videre hadde Hanne med seg 2 store norske tenorer i Thomas Rud og Marius Roth Christensen.